Добре дошли на мястото където, ако не вярвате в магията, то ние ще ви накараме да повярвате. Вече нищо няма да е такова каквото изглежда, защото ще приемeтe факта, че приказките са реалност и тук въображението е без финална права.


"Трите метли"

Go down

"Трите метли"

Писане  Джейн Харис on Съб Юли 16, 2011 5:27 pm

На главната улица на Хогсмийд се намираше и най-топлото и уютно място, където винаги можеше да си отдъхнеш след дълъг път или да се скриеш от студа, а мадам Розмерта винаги ще бъде така дружелюбна и топла за да ти предложи нещо сгряващо в най-студения ден или нещо охлаждащо в невъзможните жеги. Винаги светло и препълнено, мястото е почти винаги претъпкано и трудно можеше да си намериш място, особено когато учениците имаха посещение.
През зимата пивницата имаше топлия и притегателен аромат на топъл чай и сгряваща супа, с които собственичката нагостяваше всичките си приятели и посетители.
Дървените подове и маси бяха винаги лъснати и все така чисти и приятни.

На втория етаж се намираха прилични стаи, които се намираха под вниманието на дъщерята на Розмерта, която бе магьосница на средна възраст.

Меню :
1. Напитки :
всичко по 5 галеона
* Бирен шейк
* Вода с лимон
* Горещ шоколад ( бял и кафяв)
* Мляко с какао
* Чай (всякакви видове)
* Топло и студено прясно мляко
* Шейкове (всякакви видове – плодови, шоколадови и млечни)
* Кафе
* Капучино
* Медена вода
* Плодови сокове
* Нектар (различни видове)
* Тиквен сок

всичко по 10 галеона
* Бира ( не се сервира на ученици)
* Бренди ( не се сервира на ученици)
* Огнено уиски ( не се сервира на ученици)
* Ром ( не се сервира на ученици )
* Ром от касис ( не се сервира на ученици)
* Греяна медовина ( не се сервира на ученици)
* Ликьор ( не се сервира на ученици)
* Шери ( не се сервира на ученици)
* Вино ( не се сервира на ученици)

2. Ястия :
всичко по 10 галеона
* Топъл бульон
* Супи ( всякакви видове)
* Яхнии ( всякакви видове )
* Препечени хлебчета с масло
* Печено месо (еленско, свинско и гъше)
* Картофи ( на жар, пържени, задушени в масло, варени)
* Спагети
* Кюфтенца със сос от пържен лук

_________________

Some days I'm a super bitch
Up to my old tricks but it won't last forever
Next day I'm your super girl
Out to save the world and it keeps gettin' better.
avatar
Джейн Харис
the dark princess.
the dark princess.

Име на героя : Джейн Харис
Длъжност : Директор на Хогуортс, преподавател по ЗСЧИ и Астрономия, ръководител на дом Слидерин
Брой мнения : 94
Join date : 14.07.2011

Вижте профила на потребителя http://paris-magic.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Re: "Трите метли"

Писане  Сара Далмън on Вто Юли 26, 2011 11:49 am

Веднага щом видях "Трите метли", надеждата, че остана жива след всичкия този път, който извървях пеша, се върна. Още щом влязох, се запътих към най-близката маса и се отпуснах на стола. Как можах да се вържа на акъла на другите и да обикалям цял Хогсмийд? Даже и аз не можех да си отговоря. Но сега това бе най-малката ми грижа. Трябваше да си взема нещо за пиене, преди да пресъхна. Затова събрах сетни сили и се запътих към собственичката- мадам Розмерта.
- Едно капучино. - казах студено и бръкнах в чантата си, за да извадя галеоните си. След няколко минути, жената се усмихна топло и ми подаде чашата.
- Капучиното струва 5 галеона. - с тези думи отново се усмихна. Мразех, някой постоянно да ми се хили насреща, но събрах сили за една изкуствена усмивка и й подадох сумата. Бързо взех чашата и отново се настаних на стола си. След този тежък ден, едно капучино щеше да ми дойде добре.
avatar
Сара Далмън

Име на героя : Сара Далмън
Длъжност : -
Брой мнения : 7
Join date : 19.07.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: "Трите метли"

Писане  Тейлър Фокс on Вто Юли 26, 2011 12:16 pm

Имах чувството,че е изминала цяла вечност откакто не бях стъпвала в Лондон . Огледах се , а там сякаш времето беше спряло,нищо не се бе променило..поне не външно.Беше точно така,както го помнех,но си личеше тягостната атмосфера,тъмнината и усойната привидна приветливост на града..сякаш като в затишие преди голяма буря. Беше около седем часа след обяд ,слънцето тепърва се скриваше зад хоризонта,лъчите му се спускаха и галеха бледата ми изящна кожа,покрита с фина,бяла,копринена рокля.Обута на високи и стилни италиански
обувки,издаващи отчетливо тракане по калдаръмените улички, от мен се разнасяше аромат на силен и по някакъв особен начин привличащ
парфюм,очите ми студени,безразлични и отвратени шареха по мантиите на различните магьосници .. мътнороди и магически същества,чието място не
беше на пътят ми със сигурност . При полъха на вятъра ароматът ми се
разнесе из цялото магическо селце . Всички се отдръпнаха и ми направиха път да мина, пред мен стоеше тъмна закачулена фигура,чието лице и остри
черти нямаше как да забравя.
-Какво те води насам? - прозвуча леден глас изпод качулката на мантията му.
-Не се ли радваш да ме видиш? - предизвикателно погледнах право в идентичните на моите сини очи.. Толкова мрак се криеше в тях.
-Не говори така,знаеш,че винаги се радвам да те видя . - каза мъжа с ехидна усмивка
-Извини ме .. нямам време за това. - рязко се отдръпнах аз и сякаш от ръцете ми
паднаха най-тежките окови.Първото място ,за което се сетих бе "Трите
метли".Както всяка вечер там бе препълнено и макар с не толкова
оживени,по-скоро шепнейки всички глави се извърнаха към мен.Видях едно
момиче,на що-годе свободна масичка до прозореца.
Погледнах я многозначително и какво да видя .. Това беше дъщерята на моя близка
позната,по простата причина,че и те произлизаха от чистокръвен род.
Приближих се,а косата ми свободно се движеше в синхрон с талията ми,докато се движех.
-Свободно ли е? - попитах с равен глас и
впих очите си в Далмън ..
avatar
Тейлър Фокс

Име на героя : Тейлър Фокс
Длъжност : Директор на "Свети Мънго"
Брой мнения : 10
Join date : 21.07.2011
Age : 24

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: "Трите метли"

Писане  Сара Далмън on Вто Юли 26, 2011 12:28 pm

Вдигнах поглед и погледнах жената до мен. Беше висока, стройна, с изискани дрехи и скъп пърфюм, който бързо се разнесе навсякъде. Ясно беше, че беше или с висока длъжност, или някоя аристократка.
- Разбира се, сядайте. - отговорих и отново извърнах поглед към чашата. Попринцип не беше в мой стил да бъда любезна, но забелязах, че жената е на около 20, което означава, че трябва да бъда учтива, освен ако не искам неприятности. А и тя ми струваше позната. Не си спомнях да съм я срещала някъде. Може би съм я виждала на снимки? Въпросите изкачаха един по един в главата ми, в опит да съ варна назад и да си спомня. Но напразно. Тогава реших, че е крайно време да кажа нещо.
- Извенете, ако прозвучи грубо, но виждали ли сме се преди? Изглеждате ми много позната, а нямам спомен за наша среща. - попитах и повдигнах поглед към жената. Огледах лицето й - бяла порцеланова кожа, дълга начупена коса, сини очи, плътни устни... Определено привличаше хорското внимание. Това си личеше и по другите хора, който постоянно хвърляха погледи към нашата маса и си шушнеха нещо. Хвърлих един от мойте убийствени погледи тип "Какво зяпате?", който отново свърши работа. След като се уверих, че вече няма нахалници, които да следят всяко движение, което става около жената, се обърнах към нея с очакване на отговор.
avatar
Сара Далмън

Име на героя : Сара Далмън
Длъжност : -
Брой мнения : 7
Join date : 19.07.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: "Трите метли"

Писане  Тейлър Фокс on Вто Юли 26, 2011 12:48 pm

Беше одрала кожата на майка й,както изглеждаше и маниерите й. Една достойна наследница на семейството им. Колко прекрасно беше да видиш толкова добре отгледано и възпитано момиче в днешно време - изключително рядко срещано ,повечето ги учеха,как да се смесват с мътнороди и изчадия.
-Колко съм несъобразителна,не се представих. Тейлър Фокс - подадох ръка и се здрависахме,преди да й дам възможност да каже нещо продължих - , а ти си Сара , Сара Далмън . Познавам майка ти , идвала съм ви на гости,дори когато беше по-малка . Със сигурност беше доста отдавна , били сме на твоите години,когато се запознахме,помня това време . Много приличаш на нея ,изключителна красавица си. - заключих аз и се отнесох някъде далече в спомените си. Как минаваше времето и колко малък беше света..Обърнах се рязко и Розмерта осъзна,колко голяма грешка бе допуснала все още да не е дошла да приеме поръчката ми.
-Извинете, не ви видях.. - но още преди да довърши я прекъснах.
- О ,нима? Мисля ,че не бихте могла да правите подобни пропуски .. Не мислите ли? Може би бихте искала час за преглед , май не сте добре със зрението . - кратко казах аз и впих поглед в нейния . Излъчваше такова съжаление , отказах се да правя сцени и с леден глас продължих :
-Една чаша вино.. - жената се отдръпна и донесе напитката броени секунди след това.
-Заповядайте . - остави я пред мен, а аз хвърлих няколко монети върху масата,които тя грижливо събра.
-Е,след като вече сме сами . Разкажи ми нещо за себе си, в кое училище учиш?
avatar
Тейлър Фокс

Име на героя : Тейлър Фокс
Длъжност : Директор на "Свети Мънго"
Брой мнения : 10
Join date : 21.07.2011
Age : 24

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: "Трите метли"

Писане  Сара Далмън on Вто Юли 26, 2011 1:13 pm

Трябваше да призная, че жената имаше изключителни маниери и се държеше на ниво. Тя беше точно такава, каквато аз винаги съм се опитвала да бъда - дама, която знае как да се държи в всякакви ситуации и не търпи безобразие. В съзнанието ми блавно изплуваха накъсани части от спомени, които вързвах с госпожица Фокс. Спомних си няколко нейни посещения в къщата ни. Може да се каже, че тя беше една от малкото хора, които не зарязаха майка ми, след като баща ми ни остави. В този период от живота ни,малко хора останаха до нас и ни подкрепяха.
- Благодаря ви за милите думи, госожице Фокс. - казах най-накрая аз. - Колкото до въпроса ви, уча в училище Бобатон, дом Франсис. Там наистина е страхотно. За жалост след атаките трябваше да ни преместят при "красавиците" от дом Делакор. - след последните си думи извъртях очи. Не, че мразех момичетата от този дом, но просто не ми бяха особено симпатични. Особено след като бях от "домът на бунтарките". След минута се осъзнах и погледнах отново към жената. В този момент поведението ми вероятно е направило изключително лошо впечатление.
- Извенете ме, може би реякцията ми не беше съвсем уместна.- извиних се аз и побързах да сменя темата. - Ами вие как сте, госпожице? Майка ми със сигурност би се зарадвала да чуе новини от вас. Все още сме ви благодарни за подкрепата, която ни дадохте.
avatar
Сара Далмън

Име на героя : Сара Далмън
Длъжност : -
Брой мнения : 7
Join date : 19.07.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: "Трите метли"

Писане  Тейлър Фокс on Вто Юли 26, 2011 1:28 pm

Засмях се сухо след рязката й реакция,помнех същите импулсивни изказвания и на мен,и на майка й .. ех,сякаш беше преди векове .
- Няма нищо,ще се научиш да се сдържаш с времето и няма да ти прави впечатление,колкото до подкрепата .. тя също е била с мен в трудни моменти. Не би трябвало да те учудва,че съм й отвърнала със същото . - с лекота й отговорих аз и отпих глътка вино,оставяйки чашата отново на масата продължих с лека усмивка.
- Ние също учехме в Бобатон , чудесно е,че майка ти е избрала това училище, в последно време .. хм , тази война не може да продължава . Дурмщранг е велико училище,а го сринаха,сякаш беше от хартия, сравниха го със земята.. Положението ще се влошава и силно се съмнявам , че скоро ще съумеем да го удържим .. Както и да е,не биваше да ти пълня главата с глупости,дано не приемеш нищо прекалено на сериозно,не бих искала да създаваш главоболия на майка си . - отпих още една глътка и с пръстче обиколих ръба на чашата,впила поглед в червената течност продължих да говоря :
- Колкото до мен,можеш да й предадеш ,че винаги е добре дошла да ме посети , ти също. Работя в "Свети Мънго", всъщност го ръководя , ако някога имаш желание можеш да се отбиеш . - довърших с кадифен глас и скръстих крака . През прозореца се процеждаха и последните слънчеви лъчи , едва доловими накрая караха очите ми да придобиват особени отблясъци.
avatar
Тейлър Фокс

Име на героя : Тейлър Фокс
Длъжност : Директор на "Свети Мънго"
Брой мнения : 10
Join date : 21.07.2011
Age : 24

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: "Трите метли"

Писане  Сара Далмън on Вто Юли 26, 2011 2:05 pm

Усмихнах се леко и отпих от капучиното си. Бях толкова отнесена в разговора, че дори не съм забелязала кога напитката ми е изтинала.
- Благодаря за поканата. Обещавам ви, че винаги когато имам време, ще идвам при вас, за да ви видя. А, колкото до войната, не се притеснявайте не сте ми напълнили главата с глупости. Всички ученици знаем какво е положението, макар че се правим на недоразбрали. - казах и последва кратко мълчание. Замислих над думите на госпожица Фокс, положението наистина щеше да се влошава. И унищожаването на Дурмщранг бе само началото. Бързо изкарах тези мисли от главата си, все пак това и не беше моя работа. След минута отново наруших тихата обстановка.
- Честито за поста ви! Сигурно да ръководиш "Свети Мънго" е отговорна задача. - засмях се аз и погледнах през прозореца. Въпреки, че вече беше започнало да се стъмва, търговците все още стояха навън в опит да продадат нещо и да изкарат още пари. Извърнах глава и отново отпих от чашата си.
- Ще ми позволите ли, да ви задам и още един въпрос? Защо хората тук ви гледат така странно и винаги си шушнат нещо? - попитах тихо аз, като отново огледах хората около нас. Надявах се въпросът ми да не е прозвучал твърде нахално.
avatar
Сара Далмън

Име на героя : Сара Далмън
Длъжност : -
Брой мнения : 7
Join date : 19.07.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: "Трите метли"

Писане  Тейлър Фокс on Вто Юли 26, 2011 3:20 pm

Зениците ми се присвиха някак заплашително и лицето ми изгуби досегашната си лъчезарност и добродушно излъчване,сякаш момичето ме беше проболо с нож в огромна рана,сякаш знаеше кое точно е слабото ми място.За миг всичко потъна в студ и гробна тишина се възцари из цялата кръчма.Качулатата сянка на мъжа , с който говорех, сега ясно личеше навън през стъклото.За миг притворих очи..
"Просто наивен детски въпрос.." - прозвучаха думите в съзнанието ми.Опитах се отново да се усмихна,но никога толкова изкуствено до сега, сякаш дори мускулите на лицето ми се бяха засегнали. Не, вината не беше нейна, вината беше изцяло моя .. никога не е била ничия друга . Зачудих се за момент,как би трябвало да отговоря, държанието ми не беше никак нормално и цялото това време на мислене,какво ли си казваше тя сега? Може би я бях стреснала , може би беше уплашена.. Какво трябваше да направя? Нима самата реалност не бе стряскаща?
"Успокой се,единици са хората ,които знаят ..другите просто са клюкари.." - отново започнах да се успокоявам на ум. Отпих солидна глътка от напитката си,игнорирах фигурата в тъмнината навън и най-накрая отговорих:
-Сама ще разбереш след време,че когато имаш някаква власт или визия хората не престават да те обсъждат,всичко е до това да се намират на приказка .. Предполагам,че трябва да се прибираш, започва да се стъмва .. Самата аз трябва да тръгвам , имам няколко задачи , които трябва да свърша . Приятно ми беше,че се запознахме, Сара.Предай поздрави на майка си,аз също ще й пиша при първа възможност .. ще се видим скоро. - наметнах бялата си мантията,навън беше захладняло и се изправих.С бърза крачка стигнах до вратата,с едно докосване я избутах и се затръшна сама след мен,навън вятърът виеше и разнасяше клоните от дърветата и листата,сякаш в някакъв злокобен танц ,а аз пристъпих и крачка напред и се магипортирах.
avatar
Тейлър Фокс

Име на героя : Тейлър Фокс
Длъжност : Директор на "Свети Мънго"
Брой мнения : 10
Join date : 21.07.2011
Age : 24

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: "Трите метли"

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите